De maand mei is nog geen eens van start gegaan maar de het weer heeft ons al goede vooruitzichten gegeven voor aankomende zomer. Afgelopen weken steeg de temperatuur namelijk al een paar keer tot boven de 20 graden. Als dat nu a gebeurt, wat mogen we aankomende zomer dan wel niet verwachten? Een ding is zeker, de tuin zal weer goed gebruikt gaan worden. Maar is jouw tuin eigenlijk al klaar voor de zomer of is er nog een laagje winter dat er nodig van af moet worden geveegd? In dit blog een aantal tips over hoe jij jou tuin klaar kan stomen voor de zomer. En ja, je hebt er ook een grasmaaier bij nodig.

Het gazon grasmaaien

Grote kans dat jij deze winter niks tot weinig hebt gedaan aan je gazon in de tuin. En grote kans dat je gazon lekker de tijd heeft gehad om te groeien. Waarschijnlijk staat het gras waarschijnlijk al behoorlijk hoog en dit is juist naar de zomer toe niet heel voordelig. Tijd op je graaimaaier onder het stof vandaan te halen en je gazon dus eens van een flinke opknapbeurt te voorzien. Door het gras weer kort te maaien met een graaimaaier heeft het gras namelijk weer de kans om gezond te groeien. Daarnaast kunnen er ook geen ongewenste gasten in je hoge gras gaan wonen wat weer fijn is voor jou. Ik kan zelf wel een nieuwe grasmaaier gebruiken, ik twijfel tussen eenĀ Makita grasmaaier of een Gardena grasmaaier. Hebben jullie nog tips?

Onkruid verwijderen

Waarschijnlijk ben je afgelopen winter ook niet heel druk geweest met het onkruid verwijderen. In je gazon is dit natuurlijk niet zo erg omdat je dit meteen meeneemt als je toch gaat grasmaaien maar vooral onkruid tussen je tegels kan nogal hardnekkig zijn. Als je onkruid te lang laat staan tussen je tegels heb je grote kans dat de tegels uit elkaar worden geschoven waardoor het er gewoon niet meer netjes uitziet. Haal dus het onkruid weg voor een mooie en verzorgde tuin.

Nieuwe tuinmeubelen aanschaffen

Wil je, je tuin voorzien van een nieuwe look? Dan kan een nieuw tuinmeubel vaak al wonderen verrichten. Zeker voor de zomer zijn een paar ligbedden of een loungehoek zeker de moeite waard. Een loungehoek hoeft overigens niet duur te zijn en ben je een beetje creatief dan kun je er ook zo eentje zelf bouwen. Met een paar pallets en kussen kom je al een heel eind. Goedkoop, geen onderhoud nodig en je kunt ze zo het hele jaar buiten laten staan. Alleen de kussens natuurlijk wel even binnenhalen voor een regenbui.

Heb je nog meer tips om de tuin zomerklaar te stomen? Laat het ons weten!