Kopen van een heftruck

Een heftruck kopen is niet zomaar een beslissing, want er zijn een aantal heftrucks die je kunt kopen. Zo heb je bijvoorbeeld een voorlader, een stapelaar, een hoogbouwtruck, een zijlader, een vierwegheftruck, een terreinheftruck, een verreiker, een pallettruck en tot slot nog een orderverzameltruck. De zijlader is een heftruck die wordt gebruikt om de last te verhelpen van lengterichting. Een zijlader heftruck kan aangedreven worden met een verbrandingsmotor en een elektrische. De zijlader heftruck heeft ongeveer dezelfde hefinrichting als een reachtruck. Een heftruck kopen heeft zo zijn voordelen, het voordeel van zo’n zijlader is bijvoorbeeld de benodigde gangbreedte. Die zogenaamde zijlader kan namelijk in de lengterichting rijden.

Een verreiker heftruck is weer anders dan die zijlader, want deze heftruck is gemaakt om de zware lasten te tillen en te verplaatsen. De verreikers worden vooral gebruikt voor de industriële, agrarische en infrastructuur bouw-doeleinden. Een verreiker kan je eigenlijk wel vergelijken met een normale vorkheftruck. Er zit natuurlijk wel een verschil tussen die twee, de verreiker kan je meer gebruiken in ruw gebied en een normale heftruck niet, maar een verreiker is weer groter en breder en hoogstwaarschijnlijk een stuk onhandiger voor binnenwerk. Het kopen van een heftruck is dus niet zomaar iets wat je beslist maar over nagedacht moet worden.

Een heftruck huren

Mocht je nou een heftruck willen huren i.p.v. een heftruck kopen dan zijn er een paar die het zeker waard zijn om te huren. Neem nou bijvoorbeeld een vorkheftruck die de koplopers van de markt zijn, de vorkheftrucks zijn betrouwbaar, veilig, wendbaar en ze blinken uit in de ergonomische perfectie. Je kunt E-trucks huren (elektrisch), H-trucks (diesel) en ze zijn meestal verkrijgbaar in bepaald aantal ton. De elektrische trucks zijn meestal verkrijgbaar vanaf 1 tot en met 8 ton en de diesel trucks zijn verkrijgbaar vanaf 1.6 tot en met 16 ton. Zo kan je de heftrucks meestal wel een dag huren, een week huren, een maand huren of een jaar huren.

Welke heftruck?

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten welke je heftruck gaat huren in plaats van een heftruck kopen. Je hebt veel verschillende heftrucks voor veel verschillende werkzaamheden. Meestal wordt er advies gegeven welke heftruck je nou zou  moeten nemen en waarvoor. Het is belangrijk dat je weet of je een heftruck voor binnen of voor buiten nodig hebt. Gebruik je de heftruck op gebaand terrein of op ruw terrein. Dan wil je nog weten of je een kleine heftruck nodig hebt in een magazijn bijvoorbeeld i.v.m. de ruimte die er is, of dat er toch ruimte is voor een grotere. Een heftruck kopen of huren is een lastige beslissing, dus neem goed de tijd!