Een dagje lekker losgaan op een festival is tegenwoordig ‘the thing!’ Daar waar het draait om muziek, liefde, drank en drugs. De festivalcultuur in België is de afgelopen jaren gegroeid tot een groot succes. Waar komt deze gewoonte eigenlijk vandaan? En hoe is het nou zo populair in België? Lees snel verder om hier meer over te weten te komen!

Zoals een heleboel andere dingen hebben we ook met de festivalcultuur inspiratie op gedaan bij de Amerikanen. Het begon allemaal in de jaren zestig, een hippiebeweging wilde het publiek bewijzen dat rockmuziek, net als jazz, een kunstvorm is. Niet zoveel later is dit ook overgevlogen naar Nederland en België. De festivalcultuur is heel goed aangeslagen op het  Vlaamse publiek, waardoor het nog steeds een groot succes in België is. De populariteit van de festivals hier in België komt doordat er veel verschillende mensen bijeen worden gebracht door muziek. Samen vieren ze hun vrijheid en blijdschap.

Een festival neemt meestal een hele dag in beslag, maar wat valt er dan allemaal op een festival te doen? Bij een festival hoort er natuurlijk goed muziek en lekker eten. Eigenlijk heb je daar je antwoord, want wie houd er nou niet van goede muziek en lekker eten? Om het plaatje helemaal compleet te maken, kunnen drank en drugs natuurlijk niet ontbreken op een festival. Jongeren zijn het liefst lekker rebels en willen tot het uiterste genieten, zo ook op het gebied van drank en drugs. Alleen kan overmatig gebruik van drank en drugs leiden tot verschillende verslavingen, zoals een ghb verslaving bijvoorbeeld. Probeer daarom ten alle tijden lekker te genieten met mate!

Lekker viben op Tomorrowland en Lowlands of toch met swingende heupen naar Latin village? Tegenwoordig is er genoeg keuze wat betreft festivals. Het is niet meer een eenmalige jaarlijkse feestje, maar een daadwerkelijke begrip geworden in de Vlaamse uitgaansleven. De festivalcultuur is er voor iedereen, sterker nog de festivalcultuur brengt mensen bij elkaar. Goede muziek, lekker eten, drank en drugs, voor elk wat wils om zijn dag door te komen op zo een onvergetelijke evenement.