Slechts een paar keer in je leven koop je een nieuwe badkamer. Het is een flinke investering zowel financieel gezien maar ook qua tijd. Daarom wil je het natuurlijk zo goed mogelijk inrichten. Een goede voorbereiding is essentieel om tot het gewenste resultaat gekomen. In dit artikel vertellen we je hoe je dat doet. 

 

Maak een begroting 

In de eerste stap is het handig om een begroting te maken voor de materialen die je moet aanschaffen. Reken altijd 10% op de totale begroting voor onvoorziene kosten. Bedenk ook of u de badkamer zelf gaat aanleggen of dat u iemand hiervoor inschakelt. Bedenk wel dat de installatie van een badkamer ongeveer even duur is als het materiaal. 

 

Meten is weten 

Voordat u voor een nieuwe badkamer gaat kijken kunt u de oude het beste opmeten. Het gaat hierbij om de hoogte x breedte x diepte. Denk hierbij ook aan de schuine daken. Gebruik hiervoor originele bouwtekeningen of vraag een installateur om de maten op te meten voordat u de badkamer bestelt. 

 

Oriënteer op het internet 

Er zijn zoveel mogelijkheden om je badkamer in te richten, maar wij snappen dat het best lastig kan zijn om het totaalplaatje voor te stellen. Doe daarom inspiratie op het internet. Goede apps die je hiervoor kunt gebruiken zijn Instagram en Pinterest. Op Pinterest kun je alle beelden verzamelen die jou aanspreken waardoor er een moodboard ontstaat. Vervolgens kun je hier dan je badkamer op baseren. 

 

Kijk naar de mogelijkheden in de ruimte 

Een indeling van de badkamer hangt samen met de beschikbare ruimte. Vraag hier een specialist bij want die kan het beste de meest praktische mogelijkheden bepalen. Zo weet je dat de ruimte optimaal benut zal worden. Natuurlijk kun je ook overwegen om de badkamer groter te maken door een andere ruimte open te breken of een andere ruimte te gebruiken als badkamer. Wees er dan wel van bewust dat het aanleggen van alle leidingen een kostbare klus is. 

 

De badkamer verwarmen 

De verwarming is ook uiterst belangrijk om vooraf over na te denken. Je kunt de badkamer bijvoorbeeld verwarmen door een verwarmingsradiator waar je tevens de handdoeken op kunt laten drogen of ga bijvoorbeeld voor een vloerverwarming. Zo hoef je niet extreem kou te vatten als je ‘s winters de douche uitkomt. 

 

Sanitair kiezen 

Als het op sanitair aankomt dan is de keuze reuze. Online zijn er vele aanbieders te vinden en jij wilt er natuurlijk verzekerd van zijn dat je de beste prijs kwaliteitverhouding in huis sleept. Wij kunnen je wel wat tips geven. Over ons bad van ww.douche-concurrent.be zijn wij namelijk zeer te spreken. Het heeft een perfect formaat en elgante vorm. Daarnaast hebben wij onze toiletten bij www.douche.concurrent.be gekocht. Wij kunnen niets anders zeggen dan dat we super tevreden zijn met de service, kwaliteit en uitstraling!