Huisdieren zijn iedereens beste vriend. Of het nou een vis, hamster, cavia, konijn, kat of hond is, iedereen is dol op zijn trouwe vriend. Dieren zijn er altijd wanneer je ze nodig hebt, en met name honden zijn heel loyaal. Hier zijn dan ook alle must haves voor het hebben van een hond als huisdier.

Speeltjes

Hoewel niet alle honden even speels zijn, kan het nooit kwaad om thuis speeltjes te hebben voor je trouwe viervoeter. Een bot om op te kluiven doet het altijd goed bij de grotere honden, maar plastic speeltjes doen het goed bij iedere hond. De speeltjes van Kong zijn een ideaal voor honden. Het materiaal van de speeltjes, duurzaam rubber, zorgt ervoor dat de speeltjes stevig zijn en ook alle kanten op stuiteren. Dit vinden veel honden enorm leuk om mee te spelen. Voor de oudere en juist hele jonge honden, heet Kong speciale speeltjes met zachter rubber. Zo kunnen ook deze honden lekker spelen met Kong’s speeltjes, zonder hun tanden pijn te doen.

Riem

Een ander onmisbaar iets, is natuurlijk een riem. Honden moeten meerdere keren per dag uitgelaten worden, en een riem is hierbij onmisbaar. Niet alleen omdat het op veel plekken verboden is om een riem te dragen, maar ook voor de veiligheid van mens en dier. Zonder riem, kunnen honden alle kanten op rennen, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Je wilt natuurlijk niet dat je hond ineens de straat oprent, om vervolgens onder een auto terecht te komen. Ook is het handig om je hond aan de riem te kunnen leggen, wanneer je een andere hond tegenkomt. Hoewel niet alle honden gaan vechten, doen sommigen het wel. In die gevallen, is het handig om je hond aan de riem te laten, zodat je kunt voorkomen dat de honden elkaar verwonden.

Bal

Een o zo simpel maar effectief speeltje, is een bal. Niet alleen voor binnenshuis, maar ook voor tijdens het wandelen. Door de tennisbal te gooien, geef je je hond de gelegenheid om even lekker te rennen, iets wat niet kan wanneer je alleen met hem gaat wandelen. Hiervoor is een tennisbal slinger ideaal. Door het verlengstuk, kun je de tennisbal nog verder weggooien, waardoor je hond nog verder moet rennen om de bal terug te halen. Mocht je geen zo snel geen bal kunnen vinden, kun je natuurlijk ook altijd een dikkere tak gebruiken om weg te gooien. Pas dan wel op dat er geen scherpe uitsteeksels aan de tak zitten.